infoDetta är Ekenäs FilmFests blogg, hemsidan finns på www.ekenasfilmfest.fi


Ekenäs Film Fest

Den första filmfestivalen i Ekenäs ordnades i januari 2006 i samarbete med Ekenäs stad, Yrkeshögskolan Sydväst och Söndagssällskapet Pilsnerpojkarna. Efter den lyckade tillställningen grundades föreningen Ekenäs Filmfest r.f., med målsättningen att göra festivalen till ett årligen återkommande evenemang. Nu ordnas filmfesten för tredje gången. Temat för år 2008 är Humor?.
Högklassig nordisk film står i huvudsak på repertoaren. Både nytt och äldre visas. Dessutom har en filmkurs för högstadie- och gymnasieelever i Västnyland ordnats i samband med festivalen. Resultaten av denna kurs presenteras under festivalen. Förutom spelfilm kan man njuta av skärdgårdsfilm på Ekenäs naturum lördagen den 19.1. mellan 10-13.
Injudna gäster är Hans Alfredson och hans son Tomas Alfredson. På festivalen visas två Hasse och Tage filmer, "Att Angöra en Brygga" samt "Picassos Äventyr" och Killinggängets "Torsk På Tallinn - En Liten Film om Ensamhet", som är regisserad av Tomas Alfredson.
Filmrepertoaren under filmfesten innehåller förutom ovannämnda filmer av far och son Alfredson även bl.a. Roy Anderssons första långfilm ”En Kärlekshistoria” samt hans senaste långfilm ”Du Levande”, ny svensk ungdomsfilm ”Linas Kvällsbok” samt ”Hoppet” och till minnet av Ingmar Bergman ”Sommarnattens Leende”.
På fredagkväll ordnas det en Filmgala med supé i Sigurd Snåresalen, som är öppen för alla intresserade. Inträdet är 25 €, vilket inkluderar mat och program. Ungdomarna som varit med om filmkursen samt de filmer de åstadkommit under kursen presenteras. På programmet ytterligare är det 50-tals monologer av Lasse Pöysti och musik med Humprey and The Bogarts (med Cay Karlsson). Biljetter till filmgala-aftonen finns att köpa i förköp från Kungsbokhandeln i Ekenäs och de är 25€.
Biljetterna till filmförevisningarna kostar 5€/6€, beroende på filmerna.
Vid förfrågningar vänligen kontakta ekenas.filmfest@gmail.com

Inga kommentarer: