infoDetta är Ekenäs FilmFests blogg, hemsidan finns på www.ekenasfilmfest.fi


Fredagen 21.1.


Miesten vuoro [Den nakna mannen] (2010)
Bio Forum kl. 16.30
Regi: Joonas Berghäll & Mika Hotakainen
Dokumentär om den Finska bastukulturen. En samling män sitter i bastun och talar direkt från hjärtat. De samtalar om livets olika faser: Kärlek, död, sorg och andra funderingar. Filmen avslöjar den mänskliga själen i all sin nakenhet. I värmen av de rostiga spisarna rengörs den finska mannen både fysiskt och mentalt och en avslöjar ett poetiskt porträtt av den finska mannen.

Second opinion (2010)
Kulturhuset Karelia kl. 17.30
Regi: Rasmus Blommqvist
En dokumentärfilm om en motorcykelentusiast som under en mc-resa i Spanien råkar ut för en olycka där hans armar skadas så allvarligt att en återställning anses osannolik.

Hævnen [Hämnden / Kosto] (2010)
Bio Forum kl. 18.15
Regi: Susanne Bier
I Rollerna: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm & Ulrich Thomsen
Anton är läkare på ett flyktingläger i Afrika. Hemma i Danmark har hans familj sina egna besvär. Sonen Elias är utsatt för mobbning i skolan. Då en ny elev kommer på hans klass får han hjälp i att stå upp mot sina plågoandar. Deras vänskap sätter igång en händelsekedja som får dramatiska konsekvenser för pojkarna och deras familjer.
Vinnare av Golden Globe priset för bästa utländska film 2011.

Äppeltjuvarna (2009)
Kulturhuset Karelia kl. 18.30
Regi: Anna Maria Jóakimsdóttir Hutri
I Rollerna: Dick Idman, Fabian Silén, Jacob Höglund & Camilla Hellberg
Äppeltjuvarna är en finlandssvensk barnfilm som handlar om Arthur och Gustav, som är totala motsatser. När deras föräldrar flyttar ihop, måste pojkarna dela rum med varandra. Trots deras interna konflikter måste de tillsammans bevisa sin oskyldighet till att ha stulit äppel från grannen, genom att finna den skyldige och därigenom rentvå sig själva.

Sticks and wings (2010)
Kulturhuset Karelia kl. 19.30
Regi: Janna Thorström
Ett vackert dokument om att leva med en svår muskelsjukdom, om helhetssyn på liv och hälsa. Episoder från Australien, Ekenäs och Indien.

Eftersnack med program
Kulturhuset Karelia kl. 20.00
Buffet, Musik och gott sällskap
Lamporna uppträder

 

Inga kommentarer: