infoEKENÄS FILMFEST 18.-20.1.2019
Framåt och Tillbaka
"Livet kan bara begrundas bakåt - men måste levas framåt"
- Sören Kirkegaard
Detta är Ekenäs FilmFests blogg, hemsidan finns på www.ekenasfilmfest.fi

Festivalpublikationen Skript finnas att ladda ner i pdf-format. Papperstidningen finns att få på visningsställena och i Ekenäs bibliotek

Festivaalijulkaisu Skript om ladattavissa pdf-muodossa täältä. Paperiversio on saatavilla esityspaikoilla sekä Tammisaaren kirjastossa.

ARVET – dokumentärfilmspremiär

21 januari, 16:00 - Kulturhuset Karelia Kulttuuritalo

Ekenäs Filmfest presenterar "ARVET" en kortdokumentär om kollisionen mellan ett historiskt arv och moderna förväntningar.
Manus & regi Julia Ingo.
Foto Laura Mendelin.
Ljuddesign Lotta Westermarck.
Produktion: Dokista.

Efter visningen kan man även se kortfilmen BYGDEN av Laura Mendelin.

Långt från storstadens ljus ligger en gård, där en ensam flicka bär den i tio generationer ärvda godsägarmanteln. “Jag vill inte vara något mer än någon annan” yttrar hon medan hon slänger mera foder till djuren. Samtidigt andas släktgårdens traditioner en tid där gårdsägaren hade en märkbar status och förväntades uppträda därefter. Vändpunkten blir ett utbytesår vars uppleverlser sakta låter frågorna flyta upp till ytan…Vem är jag? Och framför allt tycker jag om den jag är?
“Arvet” är en kortfilm om kollisionen mellan ett socialt arv och det moderna livets värderingar och förväntningar. Filmen har premiär på Ekenäs Filmfest 2017.
Inga kommentarer: