infoDetta är Ekenäs FilmFests blogg, hemsidan finns på www.ekenasfilmfest.fi


Filmvisning/elokuvanaytös: EO
Ekenäs Filmfest roadtrippar genom Europa
Två filmvisningar i år och fyra nästa år - det är Ekenäs filmfest nya giv, utöver själva filmfesten i januari. EFF tar oss på en tur med filmer från olika europeiska länder, filmer som inte visats på biograf i Raseborg.

Den andra i raden blir filmen EO, som visas på Bio Forum 26/11 kl. 14.
Filmvisningen är gratis för våra medlemmar och kostar 5 euro för icke-medlemmar. Vi hoppas samtidigt att fler ortsbor och andra filmintresserade blir medlemmar i EFF, med nämnda förmån och eventuellt fler på kommande.
I en omvälvande och mycket känslomässigt stark historia får vi se det moderna Europa genom en åsnas ögon. Under sina resor över kontinenten stöter EO på både bra och dåliga människor och upplever såväl glädjeämnen som sorger.
Språk: polska och italienska. Text: finska och svenska
88 min., F16

Filmfesten infaller 19-21/01/2024. Det blir som alltid många unika spelfilmer och dokumentärer i tre dagars tid, i år samtliga på Bio Forum.
Vill du stöda vår verksamhet så kan du bli medlem. Betala in 20 euro till föreningens konto: IBAN FI05 4055 5920 0119 26
Väl mötta! Vi ses 26 november på Bio Forum

Tammisaaren elokuvajuhlat matkaa läpi Euroopan
Kaksi elokuvanäytöstä tänä vuonna ja neljä ensi vuonna - siinä Tammisaaren elokuvajuhlien uutuuskonsepti itse elokuvajuhlien ohella. EFF vie meidät kiertueelle eri Euroopan maihin esittämällä elokuvia, joita Raaseporin elokuvateatterit eivät ole näyttäneet.

Toisena vuorossa on elokuva EO, joka esitetään Bio Forumissa 26.11. klo 14. Elokuvaesitys on jäsenillemme ilmainen ja ei-jäsenet maksavat 5 euroa. Samalla toivomme, että saisimme houkuteltua paikallisia asukkaita ja muita elokuvaharrastajia EFF:n jäseniksi, mainitulla edulla ja mahdollisesti uusilla.
Jerzy Skolimowskin EO on vuoden 2022 Cannesin elokuvajuhlien tuomariston palkinnon voittaja ja vuoden 2023 Oscar-ehdokas parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa. Tämä mullistava ja emotionaalisesti voimakas tarina tarjoaa meille katsauksen moderniin nyky-Eurooppaan apeakatseisen, mutta uteliasmielisen harmaan aasin silmin. EO-aasin tarina alkaa sirkuksesta, josta se pakenee vapauden kutsumana matkalle Puolan ja Italian maaseutujen halki. Matkallaan EO joutuu vaarallisiin ja erikoisiin tilanteisiin ja kohtaa ihmisiä ja aiheita laidasta laitaan. Kun on kerran nähnyt maailman aasin silmin, ei koskaan enää koe sitä samanlaisena kuin ennen. EO on yksi kansainvälisesti arvostetun elokuvaohjaaja Jerzy Skolimowskin vapaimpia ja visuaalisesti kekseliäimpiä elokuvia, ja se vie katsojan suoraan hurmaavan ja harmaan nelijalkaisen päähenkilön sydämeen ja mieleen.
Kieli: puola ja italia, tekstitys suomeksi ja ruotsiksi
88 min, K16

Elokuvajuhlia vietetään Tammisaressa 19.-21.1.2024. Kolmen päivän aikana nähdään taas ainutlaatuisia elokuvia ja dokumenttielokuvia, tänä vuonna kaikki Bio Forumissa.
Voit tukea meidän toimintaamme liittymällä jäseniksi. Maksa 20 euroa yhdistyksen tilille: IBAN FI05 4055 5920 0119 26
Tervetuloa! Nähdään 26. marraskuuta Bio Forumissa.


Inga kommentarer: