infoDetta är Ekenäs FilmFests blogg, hemsidan finns på www.ekenasfilmfest.fi


InfoEkenäs FilmFest skulle ha ordnats för sextonde gången den tredje helgen i januari 2021. Som en följd av corona-situationen måste vi dessvärre ställa in festivalen, säger Sirpa Huusko, ordförande för Ekenäs FilmFest. Filmentusiaster i Raseborg behöver dock inte vara oroliga. I stället för en hel festivalhelg kommer festivalprogrammet att spridas ut över hela året 2021. Vi planerar åtminstone följande evenemang: en filmfrågesport, ett event för dokumentärfilmer, filmförevisningar för medlemmar, skolbio och drive-in bio. Just nu kan vi inte låsa fast datum för tillställningarna, men vi uppmanar alla intresserade att följa vår webbplats och vår Facebook-sida. Där uppdaterar vi informationen om programmet an efter och så fort det är möjligt.


Vårt tema är Sweet Sixteen. Sexton år är en bitterljuv ålder. Livet är till bredden fyllt av allt tänkbart, av självförtroende och kärlek, men också djup sorg, osäkerhet och besvikelse. Vi befinner oss i gråzonen mellan barndom och vuxen ålder, vi balanserar frihet och ansvar och träffar de första val som påverkar resten av livet. De flesta av oss kommer ihåg viktiga filmer från vår ungdom och som vuxna bär vi dem med oss: de har ett nostalgiskt egenvärde. Redan temamusiken river upp känslor och vi går tillbaka i tiden. Å andra sidan kanske vi inte ens vågar titta på vår favoritfilm igen som vuxna, eftersom den eventuellt inte är så fantastisk som vi kommer ihåg den och de fina minnena riskerar att förstöras.

Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Vi hoppas att så många som möjligt går på bio när det är möjligt och därmed stöder de lokala biograferna. Mest av allt hoppas vi få se er i glada evenemangstecken nästa år!  

Sirpa Huusko, ordförande för Ekenäs FilmFest 
 Gillar du Ekenäs filmfest?

Vill du bli stöda vår verksamhet, bli medlem? Betala 20 euro till föreningen konto
(mera information: ekenas.filmfest@gmail.com )

Ekenäs filmfest r.f. är en öppen förening, som gärna tar emot både understödande medlemmar och personer som kunde tänka sig att medverka i festivalarrangemangen på något sätt. 


 Tack för understödet!Inga kommentarer: