infoDetta är Ekenäs FilmFests blogg, hemsidan finns på www.ekenasfilmfest.fi


Lördag 19.1

På lördagen börjar filmfest programmet klockan 10 i Ekenäs naturum där det visas dokumentär- och amatörfilm med Ekenäs och skärgård som tema. Naturum är öppet till ca klockan 13. Läs Mera.
Klockan 12 ordnas det på biografen Karelia seminariet Från Filmhus till Kulturhus om Karelias framtid. Mera information om seminariet kommer senare.
På eftermiddagen ser och bedömmer en jury de filmer som regionens ungdomar producerat fram under Ekenäs Filmfest Filmkurs som ordnats under höstens gång på Västra Nylands Folkhögskola.
Filmförevisningarna börjar klockan 16.30 på Bio Forum respektive Bio Karelia. Biljetterna kostar 6€.
Linas kvällsbok (2007) 90 minuter
Bio Forum kl. 16.30
Regi: Hella Joof
I Rollerna: Mylaine Hedreul, Viktor Axelsson, Lovisa Onnermark, Alice Kastrup-Möller
Lina är 15 år och är enligt sig själv allt som börjar på O. Okul, osnygg, oskuld, okysst, osupen, ocharmig och allmänt ointressant. Nu har halva nian gått, och Lina har inte blivit av med ett enda o. Viktigast just nu för Lina:1. Bli kysst.2. Bli upphånglad.3. Bli av med oskulden.4. Bli full.5. Och kunde jag bli lite snygg vore det ju väldigt bra...
En Kärlekshistoria (1970) 115 minuter
Bio Karelia kl. 16.30
Regi: Roy Andersson
I Rollerna: Ann-Sofie Kylin, Rolf Sohlman, Anita Lindblom, Bertil Norström, Lennart Tellfelt
Filmen skildrar kärleken mellan två ungdomar. Annika och Pär, vi möter deras bakgrund och hemmiljö, mopedgängets tuffhet och Annikas mer kvinnliga värld. Filmen beskriver all osäkerhet, rädsla, ömhet och glädje som de upplever tillsammans. En berättelse där stämningsmåleriet har större betydelse än den yttre dramatiken...
Hoppet (2007) 89 Minuter
Bio Karelia kl. 19.00
Regi: Petter Næss
I Rollerna: Ali Ali, Peter Stormare, Rikard Jarl, Ia Langhammar, Per Frizell
Hoppet är en komisk och spännande barn- och ungdomsfilm om en 12-årig kille, Azad, som råkar komma till Sverige av misstag, för att smälta in i familjen han ska bo hos måste han låtsas vara 9 år. Helt plötsligt är han rätt ensam i ett nytt land, han fattar inte språket och hamnar i ständiga trassel och missförstånd.
Du Levande (2007) 95 minuter
Bio Forum kl. 19.00
Regi: Roy Andersson
I Rollerna: Elisabet Helander, Jan Vikbladh, Jörgen Nohall, Jessica Lundberg, Björn Englund
Genom att följa den alkoholiserade kvinna, lärarinnan, de unga älskande och många till i deras glädje, sorg, utsatthet och besvikelser ges en inblick i hur de hanterar sina liv för att bli bekräftade och älskade.

Inga kommentarer: