infoDetta är Ekenäs FilmFests blogg, hemsidan finns på www.ekenasfilmfest.fi


Söndag 20.1.

På söndagen börjar filmfest programmet klockan 12.30 eller 13.00 med filmförevisningar på Bio Forum respektive Bio Karelia. Biljetterna kostar 6€, förutom Att Angöra En Brygga och Picassos Äventyr som är 5€.
Att Angöra En Bygga (1965) 89 minuter
Bio Karelia kl. 12.30
Regi: Tage Danielsson
I Rollerna: Monica Zetterlund, Birgitta Andersson, Hans Alfredson, Lars Ekborg, Gösta Ekman
Ett sällskap, som är rena söndagsseglare, år på en segelbåt på väg från Stockholm. På ön som är deras destination har det gjorts allt i ordning för kvällens stora kräftskiva. Sällskapet i båten gör upprepade, mer och mer desperata försök att lägga till vid öns brygga nedanför huset där kräftorna väntar. Katastrofen är ett faktum då man äter kräftorna i land utan brännvin och på båten konsumeras brännvinet utan kräftor...
Hoppet (2007) 89 Minuter
Bio Forum kl. 13.00
Regi: Petter Næss
I Rollerna: Ali Ali, Peter Stormare, Rikard Jarl, Ia Langhammar, Per Frizell
Hoppet är en komisk och spännande barn- och ungdomsfilm om en 12-årig kille, Azad, som råkar komma till Sverige av misstag, för att smälta in i familjen han ska bo hos måste han låtsas vara 9 år. Helt plötsligt är han rätt ensam i ett nytt land, han fattar inte språket och hamnar i ständiga trassel och missförstånd.
Mellan söndagens filmer är det möjligt att njuta av en sen lunch
med Hasse och Tomas Alfredson på Restaurang Santa Fé
Picassos Äventyr
(1978) 109 minuter
Bio Karelia kl. 15.30
Regi: Tage Danielsson
I Rollerna: Gösta Ekman, Hans Alfredson, Margaretha Krook, Lena Olin, Lasse Pöysti
Pablo Picasso är en duktig målare och han sänds till konstakademin i Madrid. Väl hemkommen igen dör fadern, Don José (egentligen är han bara skendöd). Pablo åker till Paris och försöker där dra sig fram som konstnär. Snart dyker fadern upp och berättar att modern har dött. Kubismen föds, men konstsalongerna rynkar på näsan - ända tills Gertrude Stein och Alice B Toklas visar sitt intresse. En mängd mer eller mindre osannolika personer dyker ständigt upp och försvinner i Pablos närhet. Don José börjar göra stora pengar på sin son, och i varje tidsperiod ökar Pablos värde.
Linas kvällsbok (2007) 90 minuter
Bio Forum kl. 16.00
Regi: Hella Joof
I Rollerna: Mylaine Hedreul, Viktor Axelsson, Lovisa Onnermark, Alice Kastrup-Möller
Lina är 15 år och är enligt sig själv allt som börjar på O. Okul, osnygg, oskuld, okysst, osupen, ocharmig och allmänt ointressant. Nu har halva nian gått, och Lina har inte blivit av med ett enda o. Viktigast just nu för Lina: 1. Bli kysst.2. Bli upphånglad.3. Bli av med oskulden.4. Bli full.5. Och kunde jag bli lite snygg vore det ju väldigt bra....

Inga kommentarer: