infoDetta är Ekenäs FilmFests blogg, hemsidan finns på www.ekenasfilmfest.fi


Tammisaaren elokuvajuhlat suomeksi

Tammisaaren elokuvajuhlien teemana Huumori?.
Huumori? on Tammisaaren pohjoismaisten elokuvafestivaalien tämän vuoden teema. Viikonloppuna 18.–20.1.2008 järjestettävien elokuvajuhlien ohjelmassa on pohjoismaalaisia elokuvia, joukossa useita nuorten elokuvia. Näytökset ovat Bio Forumissa ja Bio Kareliassa. Lauantaina esitetään lisäksi Tammisaaren luontokeskuksessa Naturumissa amatöörikuvaajien saaristoaiheisia lyhytelokuvia klo 10–13.
Festivaalien iltajuhla buffetillallisineen on perjantai-iltana 18.1. klo 20 Sigurd Snåre-salissa, (Raaseporintie 8). Ohjelmasta vastaavat muun muassa Lasse Pöysti, tammisaarelaisen Abba-musikaalin nuoret muusikot sekä rock-yhtye Humprey and Bogarts (Cay Karlsson & co). Juhlassa esitellään nuorten elokuvakilpailun tuotokset. Illalliskortti on 25 euroa.
Lauantaina 19.1. Bio Kareliassa keskustelutilaisuus Karelia-teatterin tulevaisuudesta klo 12. Illalla klo 21 elokuvaesitysten jälkeen on jatkot Svenska Klubbenilla (Panimonkatu 9). Ohjelmaa, ilmainen sisäänpääsy.
Sunnuntaina 20.1. on elokuvien välillä mahdollista nauttia lounasta ravintola Santa Féssä Hasse ja Tomas Alfredsonin seurassa.
Festivaalien elokuvat ovat ruotsinkielisiä. Seuraavissa elokuvissa on suomenkielinen tekstitys: V*tun neljätoista (Fjorton suger, ohjaajat Filippa Freijd, Martin Jern, Emil Larsson ja Henrik Norrthon, 2004), Kesäyön hymyilyä (Sommarnattens leende, Ingmar Bergman, 1955) ja Sinä elävä (Du levande, Roy Andersson, 2007).
Lippuja elokuvaesityksiin ja perjantai-illan juhlaan etukäteen kirjakauppa Kungsbokhandelnista (Kuninkaankatu 8) ja ovelta. Elokuvaliput 5 ja 6 euroa.
Festivaalit järjestää Ekenäs Filmfest ry yhteistyössä Tammisaaren kaupungin kulttuurilautakunnan ja elokuvateatteri Bio Forumin kanssa.
Tervetuloa!

Inga kommentarer: